SHQIP (Albanian) Koronavirus

Përshëndetje Familje. Kjo faqe do të shërbejë si një qendër informacioni, ku ne do të mbledhim shumë informacione, lajme të reja dhe burime pasi ato bëhen të disponueshme gjatë kësaj periudhe të mbylljes së shkollave, dhe nëse keni ndonjë pyetje, përdorni  Linjën Telefonike  të dhënë më poshtë.

Faleminderit për durimin tuaj të vazhdueshëm gjatë kësaj kohe të pazakontë, dhe ju lutemi qëndroni  të shëndetshëm.

Communication

Oct 1: Përshëndetje familjarë . Kjo është Drejtoria Arsimore e Filadelfias me një azhurnim rreth ditës  dixhitale të shkollës për studentët. Ne u kemi ofruar mësuesve udhëzime për rritjen e nivelit  të mësimit, organizimin e udhëzimeve në grupe të vogla dhe krijimin e pushimeve nga ekrani. Ky udhëzim shtesë për mësuesit do të ndihmojë në zvogëlimin e kohës që studentët tanë, veçanërisht nxënësit tanë më të rinj, po kalojnë para ekranit të kompjuterit – pa pushim. Gjatë pushimeve nga  ekrani, studentët mund të fikin kamerat e tyre dhe të pushojnë dhe rifreskohen. Për nxënësit e kopshteve, ne e kemi shkurtuar ditën mësimore në 120 minuta, kemi shtuar një pushim 20-minutësh me 20 minuta shtesë për aktivitete fizike argëtuese. Mësuesi i fëmijës suaj mund të japë më shumë detaje se si këto ndryshime do të ndikojnë në orarin individual të fëmijës suaj. Shpresojmë që këto përmirësime t’i ndihmojnë studentët të angazhohen më mirë dhe të shijojnë përvojën e tyre të të mësuarit dixhital. Faleminderit, kujdesuni dhe qëndroni të sigurt.

Sept 24 Përshëndetje  familjarë!  Drejtoria  Arsimore e  Filadelfias  po  kërkon reagimet  tuaja  se si  po  shkon  mësimi  virtual  për fëmijën  tuaj. Kjo është  mundësia  juaj  për të dhënë  informacione  në  lidhje  me  ndryshimet  që  nevojiten  për  të  mbështetur  më mirë  fëmijën  dhe familjen tuaj. Pyetësori  është  i shkurtër  dhe  mund  të zgjasë  më pak  se  pesë  minuta. Të  gjitha  përgjigjet  janë  anonime  dhe  mund  të  kaloni  çdo pyetje. Për të marrë pyetësorin  dhe për të dëgjuar zërin tuaj, ju lutemi vizitoni bit.ly/SDPfallsurvey

Aug 31 Dr. Hite Back To School Welcome, Video Script

Aug 28 Back to School, Third Letter, Dr. Hite

August 26: Back to School, Second Letter, Dr. Hite

August 25: Përshëndetje. Drejtoria Arsimore e Filadelfias  ju telefonon për  t’ju njoftuar  me programin e ri ” PHLConnectED ”  të qytetit të Filadelfias. PHLConnectED është në dispozicion për familjet të cilët nuk kanë lidhje interneti në shtëpi ose janë të lidhur vetëm përmjet telefonit. Nëse nuk keni lidhje interneti në shtëpi ose keni vetëm hyrje në internet përmes telefonit tuaj celular, telefononi në linjën telefonike  PHLConnectED për  të mësuar më shumë. Thjesht telefononi  2-1-1 dhe shtypni opsionin 1 për të dëgjuar se si ju  mund të kualifikoheni për programin.  Ju Faleminderit.

August 21: Back to School Letter to parents

August 17: New Student Registration for all grades K-12 is OPEN! Register one of 4 ways: online, by phone, in-person or drop box. Learn more.

Need a Chromebook for start of school? Updated hours and locations for our Parent & Family Tech Support Centers HERE.

August 6: A Letter from the Superintendent About Summer Building Improvements HERE

July 28:

Drejtoria Arsimore po propozon ndryshime në planin e rihapjes së saj, 2020-2021. Për më shumë informacione,vizitoni philasd.org dhe klikoni në lidhjen në krye të faqes.

July 22:

Përshëndetje  Familjarë të Drejtorise Arsimore  të Filadelfias. Drejtoria Arsimore ka krijuar  Akademinë e saj të Re Digjitale, e cila lejon familjet të zgjedhin një model mësimi dhe udhëzimi 100% virtual për studentët e regjistruar në klasat K – 12 të shkollave të Drejtorise Arsimore. Studentët që regjistrohen në Akademinë Dixhitale duhet të qëndrojnë në atë model gjatë dy periudhave të para të vitit akademik, dhe do të jenë në gjendje të kalojnë vetëm nga Akademia në fillimin e periudhës  së tretë. Mund të mësoni më shumë rreth Akademisë Dixhitale dhe planit tonë të plotë për vitin shkollor 2020-2021 duke vizituar Philasd.org/schoolstart2020. Faleminderit, kujdesuni dhe tregohuni të sigurtë

July 15: 

Përshëndetje Familjarë të Drejtorisë Arsimore të Filadelfias. Për disa muaj, personeli i Drejtorisë ka punuar me ekspertë të shëndetit publik dhe udhëheqës të tjerë nga i gjithë qyteti, shteti dhe vendi në një plan më të sigurtë për rifillimin e mësimit  për vitin e ardhshëm  shkollor. Sot, po ju njoftojmë  se Plani është në dispozicion  në faqen  tonë të internetit në philasd.org/2020schoolstart. Plani përshkruan:

protokollet e përmirësuara të pastrimit
shumë masa të sigurisë që do të jenë në vend dhe kërkesat  për studentët, familjet dhe personelin  për t’i mbështetur ato
sesi do t’i mbështesim nevojat sociale dhe emocionale të nxënësve tanë
se si shkollat  ​​tona do të funksionojnë dhe mbështesin mësimin digital dhe në persona ,
dhe shumë më tepër.
Ju lutemi mos harroni se ndërsa kushtet e COVID-19  zhvillohen dhe udhëzohen nga ekspertët e shëndetit dhe agjencive qeveritare ndryshojnë , Plani do të vazhdojë të zhvillohet, dhe të gjithë do të duhet të punojmë së bashku për t’u përshtatur me ndryshimet. Kjo pandemi e paparë prek të gjithë ne. Duke punuar së bashku, ne mund të përparojmë arsimin në mënyrë të sigurtë. Faleminderit.

 

June 22: Përshëndetje  familjarë  të Drejtorisë Arsimore  të Filadelfias. Ndërsa vazhdojmë të planifikojmë për një vit të ri shkollor të sigurt dhe të suksesshëm gjatë vjeshtës, reagimet tuaja të vazhdueshme janë thelbësore. Kjo është arsyeja pse ne kemi nxjerrë një  Formular  Reagimi  te ri në faqen tonë të internetit. Keni një mendim ose ide të re për vitin e ardhshëm shkollor që nuk keni arritur të ndani në anketën tonë të fundit? Shkoni tek  philasd.org/2020schoolstart, klikoni në kutinë  Feedback Form/  Formulari  për Reagime   dhe ndajini ato me ne . Të gjitha reagimet do të rishikohen nga ekipi i planifikimit për t’u marrë parasysh pasi do të ndihmojnë në  hartimin e  planit  përfundimtar. Përsëri, shkoni tek Philasd.org/2020schoolstart, klikoni në kutinë Feedback Form / Formulari për Reagime dhe ndani idetë tuaja me ne. Faleminderit përsëri për pjesëmarrjen në proçesin tonë të planifikimit.

June 16: Drejtoria Arsimore  – përfshirë  të  gjitha  zyrat  dhe  programet  shkollore  verore – do të mbyllet të Premten, 19 Qershor dhe të Premten, 3 Korrik.

June 15: Përshëndetje Familje te rrethit shkollor te Filadelfias. Ndërsa presim për vitin e ardhshëm shkollor, duhet të marrim disa vendime të rëndësishme për shkollat ​​tona … dhe ne kemi nevojë për kontributin tuaj. Ne po ju kërkojmë për 15 minuta për një studim në internet dhe të ndajnë me ne reagimet tuaja për mësimin në distancë për studentët dhe çfarë është më e rëndësishme për ju pasi konsiderojmë kthimin në ndërtesat e shkollës sonë në vjeshtë. Sondazhi është i gati në shumë gjuhë dhe mund të bëhet në një pajisje dixhitale ose telefon. Ju mund të lexoni më shumë rreth qasjes sonë të planifikimit dhe afatit kohor në philasd.org/2020schoolstart. Faleminderit për ndihmën tuaj dhe punimin së bashku per shëndetin dhe mirëqenien e studentëve, stafit dhe komunitetit tonë.  Faleminderit.

June 11: Information on Chromebooks, Chromebook returns, and report cards in this letter to:

June 11: SUMMER MEAL PROGRAMS UPDATE: Beginning Monday, 6/15, additional meal sites will be available for children & families. For more information visit: Visit phila.gov/food

June 10: Our School District will continue to operate remotely as Philadelphia moves to yellow phase status for COVID-19. Information for ongoing support services for our students and families can be found HERE.

June 9: Technology Support Centers where you can have your child’s District-issued Chromebook serviced will operate as follows:

  • Through Friday June 12th, both centers will operate three days a week, on Mondays, Wednesdays and Fridays only, from 9 a.m. to 1 p.m.
  • Starting Monday, June 15, both centers will operate two days a week on Mondays and Wednesdays only, from 9 a.m. to noon

June 3: Summer Programs have been announced. They will all be virtual. 

Working Papers: The District has resumed issuing working papers, under new safety protocols. Due to COVID-19, The School District of Philadelphia will be issuing Working Papers at the 440 Education Center through APPOINTMENT ONLY on Tuesdays and Thursdays, 10:00am to 2:00pm through a safe and secure process that follows COVID-19 restrictions. Learn more HERE.

May 20: Kartat  për lehtësimin e  ushqimit:  Akti Federal i Reagimit të Koronavirusi  të Familjeve të  vitit 2020 siguron  përfitime  të  referuara si  Transferimi  Elektronik  i  Perfimtimeve Pandemike (P-EBT), për  familjet e fëmijëve në moshë  shkollore, të cilët do të kishin marrë ushqim, nëse  shkollat  nuk do të  ishin  mbyllur. Familjet e fëmijëve në moshë shkollore  (K-12)  në  shkollat  ​​publike  të Drejtorisë Arsimore të Filadelfias do të marrin shumën e përafërt  365.00 dollarë  për secilin  fëmijë  të moshës  shkollore  në familjen e tyre. Ky  përfitim  do të lëshohet  në formën e një karte P-EBT nga Pennsylvania Department  of  Human  Services (DHS). Mësoni  më shumë  duke  telefonuar  linjën tuaj  telefonike, ose  duke vizituar  faqen  e  internetit  (në anglisht) këtu.