

General George A. McCall School

SCHOOL ADVISORY COUNCIL MEETING

Wednesday, September 27, 2017 | 9:00am-11:00am

	MEETING AGENDA					
No.	Торіс	Description/Details	Responsible Person(s)	Time Allotted		
1.	Introductions	 a) Name b) Stakeholder group (family member/parent, community member, or staff member) c) One word to describe your September 	All	9:00am-9:10am (10 minutes)		
2.	SAC Member Expectations: Policy 920 (School Advisory Councils)	 a) Joint responsibilities of family members, community members, staff, and the principal on the SAC b) Role of the Principal c) Role of family members and community members 	Shannon O'Brien, Program Specialist (FACE Office) Jenna Monley, Executive Director (FACE Office)	9:10am-9:30am (20 minutes)		
3.	Meeting Norms/structure	 a) Principal McKenna will approve the meeting agenda before each SAC meeting b) Proposed outline of meeting agendas: Introductions Old Business New Business Project Proposals Review Closing 	Principal McKenna, SAC Members	9:30am-9:50am (20 minutes)		
4.	Activity: SAC Vision Statement	 a) SAC Vision Statement Activity a. Small groups – write a headline for the year 2020 b. Share out c. Larger group discussion of trends 	All	9:50am-10:25am (35 minutes)		
5.	Group Discussion: New Business	 a) New programs/partnerships Walnut Street Theater b) Upcoming events c) Announcements and/or questions from guests 	Principal McKenna, SAC Members	10:30am-10:50am (20 minutes)		
6.	Next Steps	a) Determine next SAC meeting	Principal McKenna,	10:45am-10:55am		

		date/time/location b) Plans for next Meeting Agenda: i. Determine SAC Leadership Roles – Facilitator, Organizer, Secretary ii. Write SAC Mission and Vision Statement	SAC Members	(10 minutes)
7.	Closing	a) Assignment of tasks (if necessary)b) Everyone says a one-word takeaway from the meeting	All	10:55am-11:00am (5 minutes)